De specialist in patiëntvriendelijke oplossingen

Vragen of advies? Bel: +31 (0) 50 528 04 98

Wat is ENFit?

In 2015 is de implementatie van het nieuwe ENFit-connectiesysteem voor enterale voeding gestart. Het systeem is specifiek voor enterale voeding en kan niet gekoppeld worden aan niet-enterale systemen (bijv. intraveneus).

ENFit is de ISO-standaard (ISO 80369-3) voor connectoren van klein kaliber. Dit uniforme systeem verhoogt de patiëntveiligheid en vermindert de complexiteit. Enterale misconnecties zijn hierdoor uitgesloten.

Overgangsperiode

In 2015 en 2016 zijn alle enterale producten omgezet naar een product met ENFit connectie. De producten met voorheen een funnel, ENLock, of LuerLock connectie zijn vervangen voor ENFit producten. Op dit moment is iedereen ‘over’ op ENFit en zijn er geen enterale voedingsproducten meer beschikbaar die géén ENFit aansluiting hebben.

Cobra Medical heeft wel een groot assortiment connectoren en accessoires beschikbaar, mocht u nog over een oude ‘connectie’ beschikken, zodat u ook een ENFit of juist oudere aansluiting kunt creëren.

Op onderstaande afbeelding ziet u links de oude situatie. In het midden is de situatie met een tijdelijke connector en rechts een complete ENFit connectie te zien met een male en female ENFit connectie.

Compleet ENFit assortiment

Cobra Medical beschikt over een compleet assortiment ENFit producten, bestaande uit diverse artikelen. U kunt hieronder doorklikken naar onze verschillende soorten ENFit artikelen.

 

 

Vragen of advies?

Bel: +31 (0) 50 528 04 98
info@cobramedical.com