De specialist in patiëntvriendelijke oplossingen

Vragen of advies? Bel: +31 (0) 50 528 04 98

Webinar “Het jonge kind met ernstig ondergewicht in het ziekenhuis”

Cobra Medical deed donderdag 12 oktober 2023 mee als sponsor aan de webinar “Het jonge kind met ernstig ondergewicht in het ziekenhuis”.

Bedankt voor uw deelname aan het webinar. Zoals besproken tijdens het webinar kan het soms moeilijker zijn om blended diet te voeden, hiervoor heeft MediLime een speciale verlengslang ontwikkeld die op de voedingsbutton, zoals de MediLime Tummy Button kan worden geplaatst.

Vraag een gratis sample aan!

Specifiek voor blended diet hebben wij een verlengslang ontwikkeld (Artikelcode 0324-12 en 0324-24), deze slang is wijder en de ENFit connector ruimer waardoor de voeding gemakkelijker gegeven kan worden. Vraag nu een gratis sample aan, via onderstaand contactformulier:

Informatie van SCEM over het webinar: Voor kinderen is het van levensbelang dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, om te groeien en zich te ontwikkelen. Helaas is dit niet bij alle kinderen het geval en zijn de zorgen groot als kinderen niet voldoende voeding tot zich (kunnen) nemen. Kinderartsen krijgen vaak te maken met patiëntjes met complexere voedingsproblemen en eetstoornissen.

Tijdens dit webinar praten we u bij over de uiteenlopende oorzaken van voedingsproblemen bij jonge kinderen, inclusief alarmsymptomen en niet te missen diagnoses. Speciale aandacht is er voor ARFID met o.a. de behandelopties met verschillende pijlers volgens het bio-psycho-sociale model. Aan de hand van de FMS-richtlijn Ondervoeding bij kinderen wordt de voedingszorg voor kinderen in het ziekenhuis besproken, met de focus op continuïteit na ontslag uit het ziekenhuis.

Tot slot bespreken wij sondevoeding als therapeutische optie bij ondervoede kinderen. Wij gaan in op de voor- en nadelen en staan stil bij verschillende opties van toediening. Het accent ligt bij blended diet. Vanuit medisch en wetenschappelijk perspectief wordende gunstige effecten, maar ook de zorgen en risico’s hiervan besproken.

Sprekers en moderator:

  • Angelika Kindermann (moderator), kinderarts MDL, Emma Kinderziekenhuis - Amsterdam UMC
  • Machtelt Bouwman, kinderarts, Emma Kinderziekenhuis - Amsterdam UMC
  • Anemone van den Berg, kinderarts MDL, UMC Utrecht

Vragen of advies?

Bel: +31 (0) 50 528 04 98
info@cobramedical.com