De specialist in patiëntvriendelijke oplossingen

Vragen of advies? Bel: +31 (0) 50 528 04 98

Novatech Steritalc F2, vial 50ml

Beschrijving Novatech Steritalc F2, vial 50ml

Talk voor het gebruik in de pleurale holte. Novatech Steritalc bestaat uit talk dat wordt gewonnen in Frankrijk en is speciaal bewerkt voor medische doeleinden (talcum pleurodesis).

Steritalc is geschikt voor alle indicaties van pleurodesis. Het is niet oplosbaar en zorgt voor permanente pleurodesis. Vergeleken met tetracyclines, is talk effectiever en minder pijnlijk. Bijzonder van deze talk is dat het niet migreert en niet door het lichaam gaat zweven en niet door het bloed wordt opgenomen.

Onderbouwing van het voorkomen van de verspreiding van kalk in het lichaam.

Als vuistregel wordt voor kwaadaardige indicaties 3 tot 5g gebruikt, voor behandeling van spontane pneumothorax volstaat 2g in de meeste gevallen.

Een cruciale bijwerking van talcum pleurodesis kan ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome) zijn. Een mogelijke oorzaak van ARDS kan de systematische verspreiding van talk zijn. In sommige gevallen, na het aanbrengen in de pleural cavity, wordt talk gevonden in andere organen (nieren, milt, lever). De literatuur gaat ervan uit dat er een relatie bestaat tussen de grote van talk deeltjes en de systematische verspreiding van talk. Kleinere talk deeltjes lijken zich meer te verspreiden dan grotere.* Het ziektebeeld laat ook het effect van verschillende grote van de deeltjes zien. Talk met een gemiddelde deeltjesgrote van minder dan 15 µm laten sterkere systemische en pulmonale ontstekingsreacties zien dan talk met een gemiddelde deeltjesgrootte van 25 µm.

Steritalc, geproduceerd door Novatech, is specifiek gekalibreerd tot een gemiddelde deeltjesgrootte van 25 µm om systemische verspreiding te voorkomen. Klinische studies ** tonen de lagere systemische verspreiding.

Een multi-center studie toonde aan dat Steritalc met zijn gekalibreerde deeltjesgrootte veilig kan worden gebruikt voor pleurodese van kwaadaardig pleuravocht. Geen van de meer dan 550 patiënten ontwikkelden ARDS***. De auteurs bevelen aan geen andere talk te gebruiken.

Een andere oorzaak van ARDS kan sepsis zijn als gevolg van niet steriel talk of talk dat endotoxines**** bevatten. Ook dit kan worden uitgesloten wanneer Steritalc wordt gebruikt, omdat Steritalc vrij is van endotoxines en steriel wordt geleverd.

* Ferrer, CHEST 2002; 122: 1018-1027
** Fraticelli, CHEST 2002; 122:1737-1741
*** Janssen, Lancet 2007; 369: 1535-1539
**** Antony, Eur. Respir. J. 2001; 18: 402-419

Novatech Steritalc F2, vial 50ml

Novatech Steritalc F2, vial 50ml

Novatech Steritalc F2, vial 50ml

Kies uw gewenste variant

Novatech Steritalc

  • Speciaal bewerkt voor medische doeleinden;
  • Niet oplosbaar en zorgt voor permanente pleurodesis.
  • Gaat niet door het lichaam zweven en wordt niet door het bloed opgenomen.

Beknopte specificaties

Artikelnr 16903
Omschrijving Novatech Steritalc F2, vial 50ml
Eenheid Per 4 stuks
Deeltjesgrootte 25µm
Steriel Ja

Dit product is in verschillende uitvoeringen leverbaar

Toon meer producten

Vragen of advies?

Bel: +31 (0) 50 528 04 98
info@cobramedical.com